Külmetushaiguste põdejad ummistavad EMO

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH).
Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH). Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

10.-17. veebruaril pöördus Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) väga palju kergemate tervisehädade ning viiruinfektsioonidega patsiente.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja dr Kristiina Põld paneb viirusinfektsioonidega patsientidele südamele, et neil tuleks siiski esmalt ühendust võtta oma perearstiga.

Kokku pöördus EMOsse 1411 patsienti, kellest 264 vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 26,9 % kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 35 patsienti.

Põllu sõnul oli eelmine nädal väga töine, ehkki pöördumisi oli pisut vähem kui nädal varem.

Kõige enam pöördumisi oli möödunud nädalal traditsiooniliselt esmaspäeval, mil abivajajaid oli 243 patsienti ning teisipäeval, kui oli 211 patsienti.

«Väga palju oli kergemate tervisehädadega ning viiruinfektsioonidega pöördujaid ehk nn rohelise triaažikategooriaga abivajajaid,» nentis Põld.

Traumadega abivajajaid oli kokku 300. Suur oli ka kiirabiga toodud abivajajate osakaal, moodustades pea 27% kõigist pöördumistest, enim esmaspäeval (65), reedel (58) ja pühapäeval (59).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles