Turismimessil krabati lennupileteid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu külastas Touresti 35 994 inimest.
Tänavu külastas Touresti 35 994 inimest. Foto: Erakogu.

Estonian Air’i teatel osteti tänavusel turismimessil Tourest kolm korda rohkem lennupileteid kui mullu.

Estonian Air’i arendus- ja turundusosakonna juhataja Gunnar Mägi sõnul olid enimmüüdud sihtpunktid Kiiev, Brüssel ja Kopenhaagen ning suur huvi oli ka Berliini ja teiste suveliinide nagu Spliti, Nizza ja Pariisi vastu. Enim pileteid telliti juunisse ja juulisse.

Reedest pühapäevani toimunud turismimessi Tourest külastas sarnaselt eelmise aastaga ligi 36 000 inimest. Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul kergitas huvi messi vastu eelmiste aastatega võrreldes suurem lennupiletite ja puhkusereiside sooduspakkumiste osakaal. «Messikülastajate populaarsemateks nn päikesereiside sihtkohtadeks olid Türgi, Egiptus, Kreeka ja Bulgaaria,» märkis Lahtein. 

Käesoleva aasta Tourestil olid esmakordselt esindatud eksootilistest sihtkohtadest Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid. Messil oli kolm näitusehalli – peahall, «Puhka Eestis» hall ning laste- ja laadahall. Eksponentide arv ulatus esmakordselt 482 organisatsioonini 24 riigist.

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles