Lugeja küsib: mida teha, kui isa ei ole insuldi tõttu elatisraha maksnud?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Laps on 18-aastane ja käib gümnaasiumi 11. klassis. Lapse isalt on kohtumäärusega välja nõutud alimendid kuni lapse gümnaasiumi lõpetamiseni. Suvel oli lapse isal insult ning alates juunist pole ta elatisraha üldse maksnud. Kui lapse isa on jätkuvalt haiguslehel, võib-olla on ka puue määratud, kuidas on seadusega taoline olukord lahendatud? Kuidas peaksin toimima, et antud olukord lahendada?» küsib lugeja.

Vastab jurist  Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Seadusest otseselt ei tulene, et vanem ei peaks tervisehäirete korral elatist maksma. Kui kohtumäärusega on elatis välja mõistetud, on elatise maksmiseks kohustatud vanemal õigus taotleda elatise vähendamist. Kui vanem sellist nõuet ei esita või jätab kohus elatise vähendamise nõude rahuldamata, tuleb vanemal maksta elatist vastavalt kohtumääruses sätestatule.

Kui lapse isa vastavalt kohtumäärusele elatist ei maksa, on Teil võimalik pöörduda kohtutäituri poole täitemenetluse alustamiseks.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles