Neli müüti voodimadratsite kohta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madrats.
Madrats. Foto: SCANPIX

Sügav ja pikk uni on hea tervise alus, mistõttu tasub investeerida madratsisse – tasub aga meeles pidada mitut toote kohta käivat müüti.

Uue madratsi ostmine võib ajada segadusse, kirjutab CBS Local ning jagab nelja peamist müüti, mis selle muretsemisel ette tulevad.

1. Müüt: madratsi peab välja vahetama iga kaheksa aasta tagant.

Paljud madratsid paraku ei pea kaheksa aastat vastu ning samas on ka madratseid, mis peavad vastu kaks korda kauem. Kõik oleneb kvaliteedist. Tavaliselt ütleb keha, mil madrats on vana. Hakkad ärgates tundma, et pole saanud korralikult magada.

2. Müüt: madratsis elavad tolmulestad.

Madratsite tootjad ja teadlased nõustuvad, et tolmulestadele meeldib madratsi keskkond, kuid tegelikult pole siiani selge, kui palju neid tegelikult voodites elab. Selleks, et tüütutest külalisteks lahti saada, tuleb lihtsalt regulaarselt linasid pesta.

3. Müüt: madratsi etiketti ei tohi eemaldada.

Kuigi madratsi juures oleval sildil võib olla hoiatus, siis tegelikult võib selle pärast ostmist kohe ära kiskuda. Iseasi, kas siis enam garantiile loota tasub.

4. Müüt: madratsi pööramine hoiab seda paremas seisukorras.

Madratsi pooli on mõtet vahetada ainult siis, kui see on kahepoolne ehk valmistatud nii, et sellel saab magada mõlemat pidi. Enamik madratseid on ühe küljega ja neid ei peaks ümber pöörama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles