Tüdrukud peavad Facebooki enda suureks mõjutajaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: facebook.com

Suurbritannias 8- kuni 15-aastaste seas läbi viidud uuring näitas, et 40 protsenti tüdrukutest peab suhtlusportaali Facebook üheks tähtsamaks asjaks oma elus, samas kui poistest on sellisel arvamusel vaid 6 protsenti. 

Eriti tähtsaks osutus sotsiaalvõrgustik üksikemaga kasvavate laste jaoks, kirjutab BBC.

3000 Suurbritannia lapsevanemat ja 1000 last hõlmanud uuringust selgus, et tüdrukute jaoks on Facebook palju suurema mõjuga kui televisioon, ajakirjad, kuulsused ja isegi nende enda õed-vennad.

Kui tüdrukutel paluti nimetada kolme tähtsamat asja oma elus, olid kõige populaarsemad vastused sõbrad, perekond ning siis Facebook ja MSN.

Poiste puhul oli perekond palju populaarsemaks valikuks - kui tüdrukutest nimetas peret 53 protsenti, siis poistest 73. Järgmisena nimetasid poisid raha ja sõpru. 

Sotsiaalvõrgustik oli poiste jaoks palju väiksema tähtsusega - vaid 6 protsenti neist nimetas seda kolme tähtsama asja hulgas.

Poistega võrreldes arvas palju enam tüdrukuid ka seda, et tehnoloogial - nii sotsiaalvõrgustike kui ka mobiiltelefonide näol - on suurim mõju nende elule. 

Lisaks tehnoloogiale peavad tüdrukud oma suuremateks mõjutakateks vanemaid ja õpetajaid, poisid aga vanemaid, sõpru ja kooli.

Sama uuring näitas, et vanemad ei suuda oma laste kaasaegsete tehnoloogiate kasutamisega sammu pidada, hinnates üle iseenda tähtsust oma laste elus. 

Facebooki ametliku poliitika järgi ei tohiks lapsed enne 13. eluaastat kasutajaks registreeruda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles