Õlletehase pakendusliin teeb ühe mehe päevatöö 15 minutiga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehas.
Saku õlletehas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saku õlletehases alustas veebruaris tööd jooke kergetesse kastidesse pakendav liin, mis tõstab tootlikkust 33 korda ja teeb varem käsitsipakendaja päevatöö ära 15 minutiga.

Saksamaal valmistatud pakendusliin pakib kergetesse papist kastidesse nii otse villimiselt tulevaid pudeleid kui võimaldab ka ümber pakkida plastkastides olevaid tooteid. Uus liin teeb ühe käsipakendaja päevatöö 15 minutiga.

«Joogitööstus on hooajalistest kõikumistest sõltuv ala – suvel, kõrghooajal, kerkis meie töötajate arv mullu pea 100 inimese võrra. Sel aastal me nii suurt arvu hooajatöölisi enam otsima ei pea,» rääkis Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. «Väga oluliseks peame ka seda, et tööohutus pakenduses tõuseb. Tegemist oli raske füüsilise tööga, mille teeb nüüd masin ning töötajad saavad rakendust teistes töölõikudes»

Uuel liinil asub tööle korraga kaks väljaõppinud operaatorit, töö hakkab toimuma mitmes vahetuses. Liini investeeriti üle 1,8 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles