Ikea otsus vihastas ostjad välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea pood Suurbritannias.
Ikea pood Suurbritannias. Foto: Reuters/ScanPix

Ikea otsus lõpetada Expedit sarja riiuli tootmine põhjustas suure pahameeletormi kogu maailmas, sest see riiul on väga populaarne melomaanide seas.

Ikea otsus lõpetada Expedit riiuli tootmine ilmus esmalt avalikkuse ette ettevõtte Saksa veebilehel ning põhjustas ülemaailmse pahameeletormi maailma muusikasõprade seas, kirjutab Huffington Post. Melomaanide kinnitusel on Expedit perfektne riiul vinüülplaatide hoidmiseks.

«Mine ükskõik millise muusikasõbra koju ja tõenäoliselt sa komistad Expediti riiuli otsa,» kirjutas Briti ettevõte Vinyl Factory.

Saksamaa vinüülplaatide kogujad algatasid Facebookis kampaania « Rettet das Ikea Expedit Regal» ( päästke Expediti riiul»), mis on kogunud juba 16 000 like'i. Samasugune veebileht tehti USAs 18. veebruaril.

Riiul Expedit

Ikea asendab Expediti riiuli analoogse tootega, mille nimi on Kallax ning mille riiulid on  ettevõtte pressiesindaja  Janice Simonseni sõnul sama suured. «Sellel on ka ümarad servad, et oleks lastesõbralik,» lisas ta.

Sotsiaalmeedias muretsevad riiulifännid, et Kallax on vähem vastupidav ega ole samades mõõtudes kui Expedit. Kuigi väliselt on Kallax ja Expedit sarnased, pahandavad tuhanded Twitteris. Kõige enam pahameeleavaldusi on inglise ja saksa keeles.

Ikea müüb Expedit sarja riiuleid, kuni need otsa saavad. Kallax tuleb müügile aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles