Teeme ise kolmevärvilise küünla!

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu nii laual kui ka 
südames: 
Rewilli huvikooli õpetaja Helena Kirt ja omanik, ansambli Laine laulja Merle Lilje.
Pidu nii laual kui ka südames: Rewilli huvikooli õpetaja Helena Kirt ja omanik, ansambli Laine laulja Merle Lilje. Foto: Peeter Langovits

Vabariigi aastapäeva muudab meeldejäävaks omatehtud sinimustvalge jääküünal, mis peolauas istujatele piduliku meeleolu tekitab.

Varuge nädalavahetusel tunnike, ja esmaspäeval kaunistab teie pidulauda lipuvärvidega küünlavahatornike, tipus hubisemas leek ja seintel salapärased varjud. Pitsilise jääküünla meisterdamine on Rewilli huvikooli õpetaja Helena Kirdi kinnitusel üllatavalt lihtne.

Esmalt lõika mõnel suuremat sorti plastpudelil ülemine osa ära ja jaga pudel kriipsudega kolmeks võrdseks osaks. Seejärel tilguta pooliku pudeli põhja veidi küünlarasva ning kinnita keskele küünal – nii jätkub valmivat jääküünalt kauemaks.

Purusta jääkuubikud väiksemateks tükkideks, aseta need pudelisse esimese kriipsuni, vala peale kuum parafiin ning oota veidi, kuni see hangub. Korda sama mustaks ja siniseks värvitud parafiiniga; sobivaid värve leiad kunsti- ja käsitöökaupade poest. Kui küünal valmis, lõika pudeli ülaossa väike viltune sälk ning koori plastpudel ettevaatlikult küünla ümbert ära. Ongi valmis!

Parafiini sulatamiseks sobib näiteks kopsik, mille saab hiljem hõlpsasti puhtaks, kui seda esmalt kuuma veega loputada ning kohe seejärel kuuma vee ja pesuvahendiga pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles