Rahvaliikumine püüab pühapäevasele muruniitmisele lõpu teha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue rahvaliikumise tunnuskleebis.
Uue rahvaliikumise tunnuskleebis. Foto: Muuga aedlinna selts

Olukord, kus kutsud sõbrad nädalavahetusel grillipeole ja siis otsustab naaber just muruniidukile hääled sisse lüüa, on tuttav ilmselt paljudele. Selle leevendamiseks algatati liikumine «Mina pühapäeval muru ei niida!».

Värske rahvaliikumise taga on Muuga aedlinna selts. Selle asutajaliikme Tarmo Pedaki sõnul kerkib probleem üles igal suvel ja pinged tekivad nii naabrite vahel kui ka oma pere ringis.

Liikumise toetajad saavad suhtlusvõrgustikus Facebook liituda kommuuniga, mis kannab samuti nime «Mina pühapäeval muru ei niida!».

Lisaks kutsuvad muugalased inimesi üles aedadele kleepima vastava sõnumiga silte ning loomulikult manifestist ka kinni pidama ja pühapäevasest niitmisest loobuma.

Muugalastega sarnase üleskutse on teinud ka Nõmme heakorra selts. Nende ettepaneku järgi võiks mürarikka niitmistöö planeerida tööpäeva õhtule. Kui nädala sees niita ei jõua, siis teha töö ära laupäeval kella 10-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles