Haruldane haigus nõudis Euroopa turismimekas kolm elu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läinud nädalavahetusel suri tuntud kuurordis Prantsuse Rivieras kolm inimest bakteriaalsesse meningiiti, neljas haigestunu võitleb oma elu eest.

Meningokokk-nakkus nõudis kahe täisealise venna ja nende õemehe elu, kirjutab Local. Neljas haigestunu, teismeline poiss on intensiivravil ja pole veel selge, kas tegu on sama pere liikmega. «Tegu ei ole küll epideemia algusega, kuid olukord on murettekitav,» sõnas üks anonüümseks jääda soovinud allikas Prantsuse meediale. On väga haruldane, et seda tüüpi meningiit nõuab lühikese aja jooksul nii palju elusid. Lahkunute pereliikmed on praegu meedikute järelevalve all.

Meningiit on ajukelmepõletik, mida võivad tekitada viirused või bakterid (nt meningokokk, haemofilus influenzae).

Haiguse tundemärkideks on peavalu, palavik, iiveldus, kuklakangestus, valguskartus, teadvuse häired. Haigusnähud kujunevad tavaliselt 24 tunni jooksul; neile võivad eelneda külmetuse sümptomid.

Bakteriaalset meningiiti ravitakse antibiootikumidega, viirusliku meningiidi puhul rakendatakse üldtugevdavat ja põletikuvastast ravi. Umbes kümnendikul juhtudest lõpeb haigus surmaga, eriti nõrgenenud immuunsüsteemiga haigete puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles