Seitse toiduainet, mida võiks igas köögis leiduda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkapp.
Külmkapp. Foto: Panther Media/Scanpix

Toitumisteadlane Lisa Guy tegi nimekirja tervislikest ja maitsvatest toiduainetes, mis võiksid igas köögis käepärast olla.

Kookosõli

See väga mitmekülgne õli sobib hästi igasse sahvrisse, kirjutab news.com.au. Kookosõli võib kasutada nii küpsetamiseks kui ka salatisse. See sisaldab kasulikke rasvu ja on hea energiaallikas. Kookosõli ei sisalda kolesterooli.

Pähklid ja seemned

Hoia käepärast erinevaid pähkleid ja seemneid. Näiteks mandleid, chia seemneid või päevalilleseemneid. Neid on hea lisada müslile, pudrule, jogurtisse, küpsetistesse. Loomulikult võib neid ka niisama süüa. Pähklid ja seemned on proteiini, magneesiumi, tsingi ja kaltsiumi allikateks.

Külmutatud marjad

Külmutatud vaarikaid, mustikaid ja murakaid võiks külmikus hoida. Neid võib lisada jogurtile ning müslile. Marjades on palju antioksüdante ja C-vitamiini.

Jogurt

Igapäevane jogurti söömine on hea seedimisele.

Maitseained ja vürtsid

Lisaks sellele, et maitseained ja vürtsid annavad toidule värvi ja maitset, need on ka tervislikud. Kurkum on võimas antioksüdant ja põletikuvastase toimega. Kaneel on hea veresuhkrule. Küüslauk tugevdab immuunsüsteemi.

Tahini

Seesamipastast saab teha maitsvat hummust. Samuti saab tahinit määrida röstleivale või kasutada salatikastmetes. Tahinis on palju kaltsiumi, proteiini ja tervislikke rasvu.

Tomatid ja tomatipasta

Tomatid sisaldavad lükopeeni ning nende söömine aitab vähendada vähki haigestumise riski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles