Lugeja küsib: kas KÜ uus juhatus vastutab ka eelmise juhatuse tegevuse eest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Soovime korteriühistule üldkoosolekul uut juhatust määrata (valida). Kuna on andmeid, et KÜ-l on paari eelmise aasta aastaaruanded esitamata, siis on uutel inimestel mõningased kahtlused juhatusse astumisel. Senine esimees väidab, et aastaaruanded tehakse kindlasti ära. Samuti et uue juhatuse tööle asumisel ning probleemsete kohtade ilmnemisel senises raamatupidamises või muus tegevuses/tegevusetuses (mis eelnes uue juhatuse tööle), jääb vastutus endisele juhatusele ja endisele raamatupidajale. Kas see vastab tõele?» küsib lugeja.

Vastab jurist  Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Juhatuse liikmed vastutavad korteriühistu raamatupidamise eest alates juhatuse liikmeks valimisest kuni juhatusest tagasikutsumiseni. Muuhulgas kuulub juhatuse kohustuste hulka aastaaruannete koostamine ja esitamine. Juhul kui eelmine juhatus on jätnud aastaaruanded koostamata, siis tuleb vastav kohustus täita uuel juhatusel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles