Amet: tuntud mööblipoodi ei tasu usaldada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögimööbel.
Köögimööbel. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet hoiatab e-kauplejate mustas nimekirjas oleva mööblipoe ABC Mööbel OÜ eest, kelle kohta on sel aastal ametile kaebuse esitanud juba kümme klienti.

Tarbijakaitseameti poole pöördunud kliendid pole saanud kätte ABC Mööbel OÜ e-poest www.abcmoobel.ee tellitud kaupa ning neile pole ettevõte tagastanud ka kauba eest tasutud raha. Amet on lisanud ettevõtte oma kodulehel olevasse e-kauplejate musta nimekirja.

Sel aastal on ABC Mööbli kohta tulnud ametile juba 15 pöördumist, millest kümme on olnud kaebused. Pöördumiste sisu on olnud sama: ettevõte ei tarni tarbijatele kaupa ega lahenda tarbijate esitatud kaebusi tähtaegselt. Seni on firma rahuldanud vaid kaks nõuet.

ABC Mööbel on põhjendanud tekkinud olukorda sellega, et tarnija on muutnud koostöötingimusi, pole oma kohustusi täitnud ning tekitanud sellega kauplejale finantsraskusi. Siiski on ettevõte lubanud tarbijatele raha tagastada.

Tarbijad, kes on ettevõttele juba nõude esitanud, võivad esitada kohtule maksekäsu kiirmenetluse avalduse. Tegemist on lihtsustatud kirjaliku menetlusega, mis annab tarbijale võimaluse kiiremini ja väiksemate kuludega nõuda teiselt poolelt kohtu kaudu kohustuse täitmist.

Juhul kui tarbija on kauba eest maksnud krediitkaardiga, on tal võimalus raha tagastamise avaldusega pöörduda ka panga poole.

Kuna ABC Mööbel pole seadusest tulenevateks tähtaegadeks oma kohustusi klientide ees täitnud, siis soovitab tarbijakaitseamet enne nimetatud ettevõtjalt kaupade ostmist kaaluda ka alternatiivseid võimalusi.

E-kauplejate must nimekiri on nähtav siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles