Stiilne vahepeatus

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muutub elu, muutuvad vajadused: mis täna on laud, see homme kummut.
Muutub elu, muutuvad vajadused: mis täna on laud, see homme kummut. Foto: Toomas Tuul

Disaini- ja kunstilembene pere kujundas vanas majas asuvast üürikorterist mõnusa elamise, põimides selleks vana ja uut.

Mitmesaja-aastane maja Toompea nõlval mõjub juba iseenesest inspireerivalt. Sinna on koduse olemise loonud pere, kes peab lugu nii eesti kunstist kui ka maailma tippdisainerite loomingust, paneb rõhku nii ajaproovile vastu pidanud kui ka trendikatele asjadele ning hindab looduslikke materjale.

Nende nägemus mõnusast eluasemest avaldub igas ruumis, kuid miski pole lõplik – peagi plaanib pere kolida oma majja. Et aga maja valmimine võtab omajagu aega, otsustati üüripinda mööbli ja muu abil stiilsemaks muuta. Otsustati, et juurde hangitakse vaid sellist kraami, mis edaspidi ka uues kodus aukohal oleks.

Appi kutsutud sisearhitektid Loreida Hein ja Kard Männil soovitasid olemasoleva täienduseks kasutada «L.E.S.S.» moodulmööblit, mis sobib just selliste olukordade lahendamiseks. Ka võimaldab moodulsüsteem teha edaspidi samast mööblist midagi hoopis muud, mis vastaks just uue kodu vajadustele.

Praegu leidub uudset mööblit nii elutoas, söögitoas kui ka köögis, peagi jõuavad esikusse sama sarja jalatsiriiulid.

«Klotsidest» köögisaarel on mõnus kokata ning kõik vajalik on paigutatud tööpinna alla sahtlitesse. Kui tulevikus peaks rohkem sahtleid vaja minema, saab need hõlpsasti lisada.

Elutoa akna alla on moodulitest kokku pandud lastenurk – väike kummut ja madal lauake. Perenaine tunnistab, et alguses oli tal uudse süsteemi suhtes kõhklusi – kas konstruktsioon on ikka piisavalt tugev ja vineeri pinnaviimistlus meeldiv. Niipea kui mööblinäidised NORR11 salongis välja pandi, kontrollis kõik oma silma ja sõrmega üle, et veenduda otsuse õigsuses.

Ent «L.E.S.S.» pole ainus, mis disainerite abiga paika sai.  Söögitoa tammist lauda kuldavad Tom Dixoni «Beat» valgustid ja köögis vastandub klassikalisele tammemööblile Louise Campelli disainitud «LC Shutters» lamp.

Elutoale lisavad särtsu Juss Piho maal ja värvilistest tükkidest kokku õmmeldud vaip. Vaiba iga ruuduke kõneleb idamaise tekstiilikunsti ajaloo nüansirikkusest. Tumesinine diivan saab peagi uue inkamustrilise kanga, et pere kõige pisemate patsutustele paremini vastu seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles