Lotovõitjad jätsid välja võtmata enam kui 300 000 euro eest võite

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lototron.
Lototron. Foto: Toomas Huik/Postimees

Lotomängijad jätsid möödunud aastal välja võtmata enam kui 300 000 euro väärtuses võite, selgub Eesti Loto statistikast.

ASi Eesti Loto turundus- ja müügidirektori Annely Luikmeli sõnul maksis ettevõte eelmisel aastal lotomängijatele võitudena välja 21,5 miljonit eurot, 312 260 euro ulatuses võite on aga praeguseks aegunud. «Sealhulgas on suurimate väljavõtmata jäänud võitudena mullu 30. jaanuaril ja 29. mail väljaloositud Bingo Loto täismängud, mõlemad summas ligi 20 000 eurot,» rääkis Luikmel BNSile.

Tema sõnul jäi suurematest võitudest eelmisel aastal vormistamata ka Bingo Loto Puhkuseloosi üks kolmest peavõidust rahalises väärtuses 17 780 eurot.

Viking Lotto viimase Aastaloosi puhul leidsid omaniku kõik kolm peavõitu ehk sõiduautod väärtuses 34 990 eurot, kuigi veel veebruari alguses otsis Eesti Loto taga üht autovõitjat. «Välja jäi võtmata üks kahest 10 000-eurosest võidust ning üks 2 000 euro suurune võit. Kokku oli Aastaloosi võidufond 172 350 eurot,» ütles Luikmel.

Alates 2013. aasta algusest ei lähe aegunud võidud enam Eesti Loto tuludesse, vaid reservfondi. Reservfondi laekumiste arvelt korraldatakse lisaloosimisi, seega jõuavad kõik väljavõtmata võidud lisaloosimiste kaudu ikkagi lotomängijatele tagasi. «Aasta-aastalt on väljavõtmata võitude hulk vähenenud, kindlasti osalt ka tänu sellele, et internetist pileti ostjate osakaal pidevalt kasvab,» lisas Luikmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles