Bussifirmad hakkavad liine sulgema

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kolmapäeval pealinnas Sebe Tallinna – Võhma – Viljandi – Karksi - Nuia – Tõrva – Valga bussi astunud Mari Pukk tunnistas, et kui bussifirmad liine koomale tõmbaks, oleks tema hädas.
Möödunud kolmapäeval pealinnas Sebe Tallinna – Võhma – Viljandi – Karksi - Nuia – Tõrva – Valga bussi astunud Mari Pukk tunnistas, et kui bussifirmad liine koomale tõmbaks, oleks tema hädas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Uued rongid jätavad lähiajal bussiühenduseta ka need piirkonnad, kus raudteed pole olemaski.

Pea poole jagu odavnenud bussipilet rõõmustab küll näiteks pealinnast Viljandisse reisijaid, kuid teeb meele mõruks bussifirmadel, kelle väitel on see viimane meeleheitlik samm enne liini sulgemist. Aga liinide sulgemisest pole pääsu ka seni tulusal Tallinna–Tartu liinil.

Kui seni maksis Tallinna–Viljandi liinil täispilet 11 eurot, siis veebruari alguses langetas Eesti Buss pileti hinna kuuele eurole.

«Soodushind Viljandi liinil on kampaania, mille eesmärk on reisijate arvu kasv. Kurvem pool on see, et kui ka soodne pileti hind reisijaid bussi juurde ei too, siis kahjuks tuleb see liin sulgeda,» rääkis Eesti Bussi juhatuse liige Tõnu Ruusamäe ning selgitas, et bussid on reisijaid täis küll reedel ja pühapäeval, kuid nädala sees on täitumus olematu.

Karm hinnavõitlus

Hansabuss alandas Viljandi liini hinda jaanuari keskel ja pärast Eesti Bussi otsust tuli ka neil pileti hinda veel kord madalamaks lasta.

«Kui bussis on 95 protsenti kohtadest täidetud ja osa nendest on veel sooduspiletiga sõitjaid, on ka tänaste hindadega võimalus kulud tasa saada, aga praktikas on keskmine täitumus 20–30 protsenti, mis toob meile kahjumiga äri,» tõdes Hansabussi Viljandi regiooni juht Madis Lepp.

Kuigi Eesti Bussi liinil nr 177 maksab pilet Tallinnast Sakalamaa pealinna nüüd sama palju kui Mäost Viljandisse, napib sõitjaid. Kolmapäevahommikusel väljumisel oli neid bussis kümmekond.

«Sõidan bussiga, sest bussijaam on kohe [Viljandi] kesklinnas kultuuriakadeemia lähedal ja ma ei pea kohvriga kusagil ringi tiirutama. Raudteejaamast on pikk maa tulla ja talvel on see pagasiga tülikas,» rääkis Viljandi poole suundunud Mari Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles