Lääneriigid soovitavad tuntud Egiptuse kuurorti mitte minna

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste seas populaarne kuurortlinn Sharm-el-Sheik.
Eestlaste seas populaarne kuurortlinn Sharm-el-Sheik. Foto: AP / Scanpix

Šveits ja Belgia soovitavad oma kodanikel terrorismile viidates mitte minna tuntud Egiptuse kuurorti Sharm el-Sheikhi.

Belgia ametivõimude sõnul varitseb kuurordis tõsine oht, kirjutab Local. Belgia välisminister Didier Reynders ei soovinud hoiatuse tagamaid täpsustada, kuid hoiatus anti pärast Siinai poolsaare lõunaosas toimunud pommirünnakut, milles sai surma kolm Lõuna-Korea turisti. Rünnakut seostatakse Al-Qaedaga. Ministri sõnul muudeti reisiinfot pärast konsultatsioone Saksamaa ja Hollandiga. Varem oli Belgia soovitanud vältida piirkonda. Sarnase hoiatuse oma kodanikele andis ka Šveits.

Eesti välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida võimalusel reisimist Egiptusesse riigis aset leidva ebastabiilse julgeolekuolukorra tõttu, välja arvatud turismikuurortidesse, kuna muudes Egiptuse osades, sealhulgas turismikuurortidest väljaspool asuvate vaatamisväärsuste läheduses, ei pruugi väliskodanike julgeolek olla tagatud.


Ministeeriumi teatel on senini rünnakud olnud suunatud eelkõige Egiptuse julgeolekujõudude vastu Kairos ja Niiluse Delta piirkonnas. 16. veebruaril tabas pommiplahvatus turismibussi Lõuna-Siinail Iisraeli piiri vahetus läheduses asuvas Taba linnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles