Kümme kõige vastikumat kaasreisijat lennukis

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukis.
Lennukis. Foto: SCANPIX

Austraalia väljaanne news.com.au loetleb kümme häirivat lennureisija tegevust, millega võib imelihtsalt ära teenida kaasreisijate põlastavad pilgud.

Allalastav seljatugi

Allalastava seljatoega toolid on lennureisijate hulgas suureks pahameele põhjustajaks, kuna paljud kasutavad seda võimalust kurjasti ära, kui lasevad tagumise istuja ees oma istet liiga palju alla.

Kindlasti tasuks enne vaadata selja taha, ega kaasreisija parajasti ei söö. Kaaluda tasuks seda ka siis, kui sinu taga istuv reisija on vähe tüsedam. Paha ei tee ka kenasti küsimine, ega see kaasreisijat ei häiri.

Mullusest reisiportaali Skyscanneri uuringust selgus, et üle poole salongipersonalist on kogenud ja olnud tunnistajaks, et allalastava seljatoega toolid põhjustavad reisijate vahel vaidlusi ja tüli.

Rohke alkohol

Lennuk on üks hullemaid kohti, kus purjus olla. Vähe sellest, et purjus inimene muutub tüütuks kaasreisijatele, võidakse sind lihtsalt laaberdamise pärast pardalt maha tõsta.

Kasvatamatud lapsed

On igati arusaadav, et väikesed lapsed nutavad ja sinna ei olegi midagi teha. Ent halvasti käituvad seitsmeaastased on hoopis teine teema. Kui su laps on piisavalt vana, et oskab juba lugeda, eeldatakse talt ka teatud tasemel käitumist. Lapsevanemad peaksid kaasreisijaid kiusava lapse korrale kutsuma.

Seljatoest haarajad

Kui haarad enda ees olevast istme seljatoest iga kord, kui püsti tõused, oled lihtsalt väga häiriv ja tüütu inimene, kes ei pea sugugi oma kaasreisijatest lugu. Siin ei olegi suurt midagi lisada.

Liigne sõbralikkus

Spetsiaaline õhulennuks väljatöötatud kohtinguäpp Wingman peaks olema keelatud. Katse võõraga õhus tutvuda võib tekitada palju ebamugavust ning suhtlus võib kujuneda koguni agressiivseks. Inimesel, kelle oled välja valinud, ei ole end lennukis kuhugi peita, juhul kui ta tõesti ei ole huvitatud rääkimast oma nädalavahetuse plaanidest või ilmast. Kui sa soovid leida sõpra või kaaslast, siis oota, kuni lennuk on maandunud.

Privaatsed tegevused

Jah, on inimesi, kes näpivad oma paljaid jalgu või uurivad katkiseid juukseotsi. Võid arvata, et sinu kõrvalistmel istuja ei märka, kui sa kogu reisi vältel oma käel olevat kärna sügad, ent usu – märkab küll. Ja see tekitab temas ebamugavust.

Valjud hääled

Võib-olla ei ole sa sellest teadlik, kuid paljud sinu läheduses olevad inimesed võivad tegelikult tahta magada. Kriiskav kõkutamine, lahtise suuga toidu mälumine, odavate kõrvaklappidega valju muusika kuulamine, heliefektidega mängude mängimine, füüsiliste häälte tegemine või väga valjult rääkimine... see kõik on lihtsalt vastik.

Enesekesksus

Sa pole ainus inimene lennukis – vaata vasakule ja paremale ning näed, et seal on teisigi inimesi! Seega proovi järgida neid lihtsaid reegleid: ära nipsuta sõrmedega lennusaatjale, kuna tahad ingverijooki ja kohe; ära veeda 30 minutit oma telefonis surfates... tualetis; ära palu vahetada istekohti lihtsalt sellepärast, et istud keskel ja see ei meeldi sulle jne. Püüa mõista, et sa ei ole lennukis üksi ja kõik ei keerle sinu ümber.

Haisvad jalad

Kui sa ei kanna lennukis kinniseid jalanõusid, võib tekkida probleem. Hiljutisest uuringust selgus, et suurem osa inimesi ei ole üldse teadlikud, et nende jalad haisevad. Ja probleemiks pole mitte ainult paljad jäsemed. Kõhutuule laskmine, tugevalõhnalised suupisted, halb hingeõhk – on terve rida mooduseid, kuidas kaasreisijate närve proovile panna.

Suured kotid

Sinu käsipagas blokeerib vahekäigu ja hõivab kaasreisijate jalaruumi; tualeti järjekorras oodates on su tagumik pidevalt kellelgi näos; su hiiglaslik õlakott hõivab terve lae all asuva riiuli; togid küünarnukkidega alatihti lähedalistuvaid reisijaid... kui need tegevused kirjeldavad sind, siis peaksid tõsiselt end kontrollima. Lahendus on lihtne: loobu ülisuurtest kottidest ning hoia oma tagumik ja küünarnukid kontrolli all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles