Galerii: kümme maailma kõige populaarsemat vaatamisväärsust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stonehenge
Stonehenge Foto: Wikipedia.org

Portaal Places to See in Your Lifetime toob välja kümme kõige tuntumat vaatamisväärsust maailmas, mida tasub reisides näha.

10. Lunastaja Kristuse kuju, Rio de Janeiro, Brasiilia

Suurim Art Deco stiilis skultpuur on Rio de Janeiro ikoon. Lunastaja Kristuse kuju on 39,6 meetrit kõrge ja kaalub 635 tonni. Kuju juurest avaneb imeline vaade. Detsembrist märtsini võib piirkonnas ilm vihmane olla.  

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

9. Fuji mägi, Honshu saar, Jaapan

Jaapani kõrgeim tipp on ühtlasi aktiivne vulkaan. Mägi on olnud kunstnikele inspiratsiooniks pikka aega ning inimesed teevad tänaseni mäeni palverännakuid. Tegemist on Jaapani sümboliga – riik, kus hinnatakse ühtlaselt nii loodust kui ka kultuuri ning religiooni. Parim aeg mäe külastamiseks on juulist augustini. Piirkonda pääseb Tokiost rongiga, vahemaa pikkuseks on 100 kilomeetrit. Vulkaani kõrgus on 3776 meetrit.

Foto: Reuters/Scanpix

Foto: Reuters/Scanpix

8. Uluru, Austraalia

Kalju on pärismaalaste jaoks olnud püha koht. See ulatub välja maast keset kõrbe. Uluru kaljul ronimine on turistide seas väga levinud, ehkki hiljuti tehti ettepanek see keelustada.

Foto: Reuters/Scanpix

7. Colosseum, Rooma, Itaalia

Fluviuste ajal ehitatud amifiteater mahutab 50 000 pealtvaatajat. Tänapäeval sümboliseerib Colosseum Rooma impeeriumit ja veriseid gladiaatorite võitluseid.

Foto: Reuters/Scanpix

Foto: Reuters/Scanpix

6. Stonehenge, Wiltshire, Inglismaa

Mõistatusliku sümboli kohta liigub ringi palju müüte ning kogu tõele pole veel jälile saadud. Tänapäeval on kunagisest hiilgusest järgi vaid osa. Ehitamine algas umbes 3500 aastat eKr. Stonehenge on religioosne koht.

Foto: Reuters/Scanpix

5. Kuldvärava sild, San Francisco, Ameerika

See projekteerimisime on üks Ameerika sümboltiest. Tegemist on kõige enam pildistatud sillaga maailmas. Silla ehitamisega alustati 1933. aastal.

Foto: AFP/ Scanpix

4. Eiffeli torn, Pariis, Prantsusmaa

Eiffeli torn ei jää ühestki nimekirjast välja. Ülehinnatud võib see ehitis veidi olla, ent siiski Pariisi sümbol ja populaarseim turismiatraktsioon, mille ehitamist alustati 1887. aastal. Torn on 324 meetri kõrgune.

Foto: Scanpix

Foto: AFP/Scanpix

3. Giza püramiidid, Egiptus

Kairo lähedal asuvate püramiidide juurde pääseb bussiga. Tegemist on ühe kõige tuntuma vaatamisväärsusega. Püramiidid kuuluvad UNESCO maailmapärandi nimekirja. Tegemist on Egiptuse sümbolitega.

Foto: Reuters/Scanpix

Foto: AP/Scanpix

2. Taj Mahal, Agra, India

Valgest marmorist ehitatud mausoleum on oma iluga köitnud umbes 1653. aastast alates, mil ehitis valmis sai. Suurmogul Shah Jahan korraldusel püstitatud Taj Mahal on pühendatud abikaasale Mumtaz Mahalile, kes suri 14nda lapse sünnitamisel. Seda peetakse surematu armastuse mälestusmärgiks.

Foto: Reuters/Scanpix

Foto: Reuters/Scanpix

1. Suur Hiina müür

Tegemist on UNESCO maailmapärandiga, mida tasub igal ajaloohuvilisel oma silmaga näha.

Foto: AFP/Scanpix

Foto: AFP/Scanpix

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles