Taas ära jäänud Estonian Airi Kuressaare lend pahandas reisijaid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Saab 340.
Estonian Airi Saab 340. Foto: Estonian Air

Eile hommikul tuli Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennule pileti ostnutel vaatamata pilvitule ilmale taas bussiga loksuda nii pealinnast saarele kui ka vastupidi. Lennu ärajäämise põhjuseks oli sel korral tehniline probleem.

Rahvusvahelises koolitusprogrammis osalev grupp välismaalasi, kes lootis lennukiga kiiresti Kuressaarde jõuda, oli pärast eilehommikust reisi lennukit asendanud bussiga silmanähtavalt pettunud, kirjutas Saarte Hääl.

«Probleemiks oli see, et mitte keegi lennukorraldajatest ei selgitanud mitte midagi, sest nad ei osanud inglise keelt,» ütles vahetult pärast Kuressaarde jõudmist Saarte Häälele Šveitsist pärit Eva Svobodovà.

Kuna naine oskas õnneks ka vene keelt, sai ta Tallinna lennujaamas inimestelt küsides vähemalt nii palju teada, et lennuki asemel väljub buss.

Svobodovà sõnul oli kogu reisi korralduslik pool kaootiline.

Nördinud olid ka türklannad Dilek Yilmaz ja Hatice Iyigün. «Ma teadsin, et tulen siia lennukiga. Kui ma oleksin tahtnud bussiga Kuressaarde tulla, siis oleksingi planeerinud endale bussisõidu,» kommenteeris Yilmaz.

Naise sõnul uuris ta lennujaamast, et milleks talle nii kallis pilet, kui sõit toimub nagunii bussiga ja söögist ta huvitatud ei ole. «Öeldi, et see on juba minu valik, kas ma söön või mitte, aga raha tagasi ei saa,» rääkis türklanna.

Šveitslanna Eva Svobodovà rääkis, et tema nõudis lennujaamas endale ise sööki ja jooki. «Mulle öeldi, et saame einet ja jooki küsida pardapileti ettenäitamisel kas lennujaamas või laeval 75 krooni ulatuses,» märkis Eva Svobodovà. Neile, kes sööki-jooki nõudmas ei käinud, ei öeldud aga midagi.

Ka reis Kuressaarest Tallinna ei kulgenud kuigivõrd ladusalt. «Lõpuks see küll bussiga toimus, aga seda ei saa kuigivõrd reisiks nimetada, sest buss ajas vingu sisse ning bussijuht tunnistas, et pole viis aastat Tallinnas käinud, mistõttu tuli mul teda juhendada, kuidas lennujaama sisse sõita,» rääkis saarlasest kalakaupmees Raul Schiff.

Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen põhjendas Saarte Häälele, et hoolduse käigus leiti SAAB-il esiteliku amortisaatori leke, mille puhul ohutusreeglid lennukil õhku tõusta ei luba.

«Hetkel toimub tihendite vahetus ja pärast testimist suunatakse lennuk liinile tagasi,» kinnitas ta.

Sellest tulenevalt esines Eskelineni sõnul kõrvalekaldeid lennugraafikus hommikustel lendudel liinil Kuressaare–Tallinn ja Kuressaare–Stockholm, mistõttu Eskelinen vabandas reisijate ees ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles