Kiirmoe lipulaev hakkas ümbertöödeldud rõivaid müüma

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennes & Mauritzi rõivapood Hamburgis
Hennes & Mauritzi rõivapood Hamburgis Foto: Reuters / Scanpix

Mullu hakkas H&M koguma vanu rõivaid, mida ümber töödelda. Tänavu veebruaris jõudsid H&Mi kauplustesse müügile esimesed ümbertöödeldud tekstiilikiududest õmmeldud tooted, teatas pood.

Mullu kevadel käivitas H&M ülemaailmse tekstiiliesemete ümbertöötlemise ja taaskasutamise algatuse. Samasugune projekt käivitus Eestis mullu sügisel.

Kliendid saavad H&Mi kauplustes asuvatesse kogumiskastidesse tuua kõik oma vanad riided, seejuures pole oluline ei antud riideesemete bränd ega ka seisukord. Iga H&Mi riidekogumiskasti toodud rõivakoti eest saab klient vastutasuks ühe allahindluskupongi (-15%), mida saab lunastada oma järgmisel ostul ning mis kehtib ühele esemele.

«See algatus on suunatud eeskätt keskkonnale. Lühemas perspektiivis on meil selge visioon vältida raiskamist ja vähendada prügimäele sattuvate jäätmete kogust. Pikemas perspektiivis soovime aga leida lahenduse, mis võimaldaks kõikide tekstiilkiudude ümbertöötlemist ning taaskasutust,» ütleb H&Mi tegevdirektor Karl-Johan Persson.

Tänavu veebruari lõpus jõudsid H&Mi kauplustesse müügile esimesed ümbertöödeldud tekstiilikiududest õmmeldud tooted, mis on valmistatud ülemaailmse riietekogumise algatuse käigus kogutud rõivastest. Ümbertöödeldud puuvillast on valmistatud viis klassikalist teksatoodet. Teksakollektsioon sisaldab 20 protsenti ümbertöödeldud puuvilla, mis on maksimaalne kogus, mida tänapäeval on võimalik saavutada ilma kvaliteedis järele andmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles