Tasub teada: kaheksa kummalist keeldu autojuhtidele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse lõppemine pole Saksa politsei jaoks põhjendatud selgitus kiirteel peatumiseks.
Kütuse lõppemine pole Saksa politsei jaoks põhjendatud selgitus kiirteel peatumiseks. Foto: SCANPIX

Vales suunavööndis sõitmine või kiiruse ületamine on karmilt karistatavad, kuid mõnel pool kehtivad liikluses üllatavad reeglid. Portaal news.au.com toob mõned neist ära.

1. Küprosel on juhil keelatud sõidu ajal süüa või juua (isegi vett). Kerge suupiste sõidu ajal võib seal kaasa tuua ligi 94euorose trahvi.

2. Prantsusmaa seaduste kohaselt peab autos, aga ka mootorrattal olema  joobe mõõtmiseks alkomeeter. Esialgu võis selle puudumise eest saada 12 eurot trahvi, kuid selle kontrollimine lükati määramatuks ajaks edasi.

3. Venemaal võib räpase sõiduki juhile määrata kuni 40 eurot trahvi.

4. Saksamaa kiirteedele minnes tuleb varuda piisavalt kütust, sest kui see saab keset kiirteed otsa, on tegu eeskirjade rikkumisega. Kiirteel on keelatud ilma põhjuseta peatuda ning kütuse lõppemine käib selle klausli alla, kuna seda oleks saanud vältida.

5. Ükskõik kui põhjendatud see antud olukorras ka ei tunduks, siis Küprosel ei maksa teistele juhtidele rusikat vibutada. Sealsete reeglite kohaselt võib trahvida juhte, kes tõstavad ilma põhjuseta käe rooliratta küljest.

6. Hispaanias kehtivate reeglite kohaselt peab juhtidel, kellele on välja kirjutatud nägemist korrigeerivad prillid, olema sõidu ajal kaasas varuprillid.

7. Jaapanis võib karistada ka täiesti kainet kaassõitjat, kes soostus istuma purjus juhi autosse.

8. USAs Alabama osariigis ei ole lubatud sõita kinni seotud silmadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles