Eesti maasikakasvatajad lubavad korralikku saaki

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaine maasikasaak tõotab tulla korralik.
Kodumaine maasikasaak tõotab tulla korralik. Foto: Postimees

Kuigi ilmaennustajad on hirmutanud tänavust marjasaaki mõjutada võivate öökülmadega, pole miinuskraadid maasikatele liiga teinud ja maasikakasvatajad lubavad korralikku saaki.

Maasikakasvatajate liidu juht Elke Lillemets kinnitas, et prognoositud külm tänavust saaki ei mõjuta ja põldudel on esimesed rohelised marjad kenasti olemas. Punaseid ja müügikõlbulikke marju on oodata jaanipäevaks.

Esimestel müügipäevadel võib kodumaiste marjade hind olla 80 krooni kandis, kuid see langeb kindlasti, ennustas Lillemets.

Sama odavalt kui Poola maasikaid kodumaist kraami siiski müüa ei saa, kuid see pole seni veel takistuseks osutunud. Ostja eelistab ikka Eesti maasikat, kui on teada, millisest piirkonnast ja mis talust marjad pärit on, teadis maasikakasvataja.

Seda usaldust on aga viimastel aastatel veidi kahandanud import- ja kodumaiste maasikate segamine.

Lillemetsa sõnul on turgudel müüjaid, kes panevad ühe kasti Poolast ja Eestist pärit marjad ning sildiks juurde «EESTI». Kuna imporditud marjade kvaliteet on kehvem, siis kahjustab see ka kodumaise toodangu mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles