Ühe pere eksperiment: elu ilma kilekottideta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tarbija eelistab poes pakkida kaubad kilekotti, keskkonnasõbralikum moodus oleks riidest poekott.
Eesti tarbija eelistab poes pakkida kaubad kilekotti, keskkonnasõbralikum moodus oleks riidest poekott. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kilekottide rohkusest üllatunud pere otsustas nende kasutamist vähendada miinimumini ja käib nüüd oma kottidega poes.

Pereema Merilin Oolo võtab poodi minnes kaasa nii riidest ostukoti kui ka mõned juba kasutatud kilekotid, näitas ETV saade «Ringvaade».

Nii paneb ta lahtiselt müüdavad saiad juba varasemast poeskäigust pärit paberkotti, kuna naise sõnul sai ei määri ja ka kott on enam-vähem terve.

Köögiviljad, mis võivad poekotti määrida, paneb ta samuti kodust kaasa võetud kilekotti, kusjuures kaalukauba tšeki asetab ta eelmise peale ja kassas ei tekkinud topelttšeki läbi piiksutamisel probleeme.

«Ma saan aru, miks nad (poed –toim) seda teevad, sest nad vastutavad selle eest, et inimesed ostudega oma kotte ära ei määriks,» rääkis naine Rimi poes sisseoste tehes. Ta kinnitas, et kui soojaletist ostetud ja termokotti pakitud toit korralikult kotti panna, siis ei hakka see määrima.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul tundub, et selliseid peresid, kes oma kilekottidega poodi tulevad, tuleb järjest juurde ning inimesed teevad aina enam keskkonnateadlikke valikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles