Suurhaigla tõstab parkimise hinda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui seni maksis parkimine Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) Mustamäe korpuse kliendiparklas 60 senti tunnis, siis 1. aprillist küsitakse poole tunni eest juba 50 senti.

Regionaalhaigla turva- ja logistikateenistuse juhataja Andres Haraku selgitas, et viie aastaga on kasvanud parklate hooldusega ning näiteks ka teekatte remondiga seotud kulud.

«Sellest johtuvalt tuli meil korrigeerida parkimise tasu,» märkis Harak, kelle sõnul on hinnamuutuse vajadus seotud ka sooviga muuta parkimistasu arvestust paindlikumaks.

«Kui seni arvestasime parkimistasu tunnipõhiselt, siis edaspidi muutub see poole tunni põhiseks,» sõnas Harak.

Külastajatel ja patsientidel on võimalik oma sõiduk parkida haigla külgmises parklas. «Sõiduki parkimisel palume järgida parkimisalal kehtestatud parkimistingimusi, sh maksta parkimistasu,» ütles Harak. Parkimisala on tähistatud infotahvlite ja liikluskorraldusvahenditega.

Päevapilet (24 tundi) maksab 4.50 eurot, ühe nädala pilet 18.00 eurot ning ühe kuu pilet maksab 40.00 eurot. Parkimine on tasuline kõikidel nädalapäevadel ööpäev läbi.

Parkimise korraldus ja hinnad ei muutu tõkkepuuga erakorralise meditsiini keskuse esises parklas. Ent Harak tuletab meelde, et seal on parkimine tasuta ainult keskusesse pöördujatele.

Keskusesse saabudes ning end arsti vastuvõtule registreerides, tuleb esitada tõkkepuu seadest saadav parkimispilet registratuuri klienditeenindajale, kes selle vastavalt märgistab. Keskusest lahkudes tuleb parkimispilet sisestada keskuse fuajees asuvasse makseautomaati, mis näitab klienditeenindaja töödeldud piletitel hinda «0 eurot».

Tõkkepuuga parklas on võimalik viibida 15 minutit tasuta. See on aeg, mille jooksul on võimalik näiteks patsiendi lähedasel ja ka taksol, kas tuua või tulla järgi erakorralise meditsiini keskuse patsientidele. Sel juhul parkimispiletit eraldi märgistama või registreerima ei pea.

Kõigile teistele, kes soovivad just erakorralise meditsiini keskuse parklas parkida, maksab iga algav tund parkimist neli eurot. Enne parkimise lõpetamist tuleb sisestada pilet erakorralise meditsiini keskuse fuajees asuvasse makseautomaati ja tasuda parkimise eest vastavalt automaadi näidule.

Regionaalhaigla parklates on parkimishinnad püsinud muutumatuna 2009. aastast, kui parkimise tunnihinnaks kehtestati 10 krooni. Pärast euro käibele tulekut on parkimine maksnud 60 senti tunnis.

Uus hind regionaalhaigla Mustamäe korpuse juures on sama, mis kõrval asuva Lastehaigla parklates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles