Ettevõtted otsivad suveks juba hooajatöölisi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjade müük turul. Illustratiivne foto.
Marjade müük turul. Illustratiivne foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suveks tööd otsivatel noortel tasub tööpakkumiste portaalidel silm peal hoida, sest märtsis hakkab sääraseid pakkumisi sinna üha rohkem laekuma.

Näiteks otsib juba praegu hooajatöölisi ettevõte Get Fresh Estonia OÜ ehk No Bananas, mis tegeleb värskete marjade müümisega. Klienditeenindajale pakutakse brutopalgaks kuni 5 eurot tunnis. Sama ettevõte otsib suvehooajaks veel ka laotöötajaid ja müügiesindajaid.

«Üldjuhul on CV Online’is pidevalt üleval mingi hulk hooajatöö pakkumisi, aga märtsist alates hakkavad ettevõtted aktiivsemalt hooajatöötajaid otsima,» kinnitas tööpakkumiste portaali CV Online turundusjuht Heikko Gross. Tema sõnul on hooajatöö pakkumiste kõrgaeg aprillis ja mais.

Hetkel on CV Online’is hooajalisi tööpakkumisi saja ringis. Mõni töökoht eeldab ka eelnevat kogemust või väljaõpet. Valdavalt otsitakse klienditeenindajaid. Näiteks otsib Statoil suveperioodiks müüja-klienditeenindajaid ja Bauhof kassapidajaid ning väliaia klienditeenindajaid. Samuti otsitakse ettekandjaid, tooteesitlejaid, nõudepesijaid, tõstukijuhte, rehvitehnikuid, metallitöölisi, jumestaja-konsultante ja rühmajuhte õpilasmalevasse. «Pakutavaid positsioone on seinast seina,» kinnitas Gross.

Palka pole märgitud

«Palgataset üldjuhul ei ole töökuulutustesse märgitud,» nentis Gross. Kiirtoidurestoranide kett McDonald’s toob selle enda tööpakkumiste puhul siiski välja – Tallinna klienditeenindaja kuulutustesse on märgitud 3,40 eurot tunnis + 25 protsenti lisatasu öötundide eest. Tartu kuulutusse 3,11 eurot tunnis + 25 protsenti lisatasu öötundide eest. Pärnu kuulutusse on märgitud 2,78 eurot tunnis + 25 protsenti lisatasu öötundide eest.

Veel on palgatase välja toodud Lappset Group OY metallitöölise tööpakkumises: 4,5-6 eurot tunnis.

«Valdavalt aga on palk jäetud välja toomata. Tihtilugu võib see tuleneda sellest, et konkreetne palganumber soovitakse pakkuda vastavalt kandidaadi kogemustepagasile ja väljaõppele,» arvas ta.

Praktikapakkumiste kõrghetk

Ka soovitab Gross oma erialal tööd leida soovivatel noortel silm peal hoida praktikapakkumistel, sest nendegi kõrghooaeg on kohe saabumas. «Hiljem aitab erialase praktika kogemus teistest kandidaatidest eristuda. Lisaks on kohati praktika tasustatud, näiteks Swedbanki IT-praktikandi positsiooni puhul,» tõi ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles