Lugeja küsib: miks sunnib Elron koeri ühte vagunisse?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-alasse peavad ära mahtuma rattad, kohvrid, koerad ja lapsevankrid.
C-alasse peavad ära mahtuma rattad, kohvrid, koerad ja lapsevankrid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

«Elroni rongides tohivad lemmikloomad olla vaid ühes kindlas kohas, aga see teeb koeraga reisimise pea võimatuks. Kui loomi on vagunis rohkem kui üks ja nad teineteist näevad, siis hakkab üks haukumine peale ja see ei sega mitte ainult loomaomanikke, vaid ka teisi reisijaid. Samas kohas peaksid olema ka lapsevankrid ja rattad. Edelaraudtee rongides selline piirang puudus. Miks ma ei või oma lemmikuga teistesse vagunitesse minna?» küsib loomasõber.

Vastab Elroni infospetsialist Raili Maarja Mänd.

Vastavalt määruse «Tervisekaitsenõuded reisirongidele ja reisiteenuste osutamisele» § 5 punkt 4 järgi määrab ära reisijateveo-ettevõtja oma reisijaveo eeskirjas, kuhu paigutatakse lemmikloomadega reisijad rongis.

Elroni reisijaveoeeskirja punkti 6.4 kohaselt on reisijatel lubatud lemmikloomadega viibida selleks ettenähtud alas. Antud ala on rongis C ala. C ala tunnete ära jalgratta ning ratastooli ikoonide järgi rongi ustel. Uste kohal on ka lemmiklooma märk. Reisijaveoeeskirja punkti 6.4.5. kohaselt on loomaga reisija kohustatud klienditeenindaja nõudel vahetama istekohta, et vältida või vähendada kaasreisijate häirimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles