Elron loobub kiirrongipiletist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla pilet maksab varsti sõltumata rongi kiirusest ikka sama palju.
Rapla pilet maksab varsti sõltumata rongi kiirusest ikka sama palju. Foto: Andres Haabu / Postimees

Alates aprillist saab Elroni kiirrongides sõita odavama piletiga, tulevikus aga tuleb rongireisijatel arvestada hinnatõusuga.

«Loobume kiirrongi piletitoodetest ja alates aprillist  hakkavad seal kehtima tavarongi piletid,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste. Praegu maksab Tallinna-Rapla kiirrongi pilet 2.90,  tavarongi pilet  2.50.

Kaareste kinnitas, et hoolimata hinnavahe kadumisest jääb kiirrong ikkagi tavalisest kiiremini sõitma. Kui kiirrongid sõidavad sõltuvalt väljumisest kas 53 või 56 minutit, siis tavalisel rongil kulub pealinnast Raplasse jõudmiseks mõned minutid rohkem kui tund.

«Selleks (kiirrongi pileti loobumisest – toim) olid omad põhjused, aga kui on suur sõitjate soov, siis oleme otsustanud käituda klientide huvides,» rääkis Kaareste. Tema sõnul said nad palju kirju, kus taheti teada, miks on nii palju erinevaid pileteid.

Rääkides rongipiletite võimalikust hinnamuutusest, ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip, et rongipileti hind hakkab lähenema bussi omale. «Seda lubadust ma küll ei anna, et hind võiks alla minna,» sõnas ta. Ossip selgitas, et kuna riigieelarvest pole neile lisaraha täiendavate kulude katmiseks tulemas, siis on ettevõttel kaks võimalust - kas kasvatada sõitjate arvu või tõsta piletihinda. «Ma arvan, et see saab olema kombinatsioon mõlemast,» sõnas ta. Ta lisas, et piletite hinnamuudatust pole selleks aastaks plaanitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles