Lugeja küsib: kuidas kassi mööbli kraapimisest võõrutada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass on suhteliselt raskestikasvatatav.
Kass on suhteliselt raskestikasvatatav. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Meil on aastane isane kass, kastreeritud, igati tore tubane loom. Probleem on selles, et viimasel ajal kipub ronima kappide otsa. Mida kõrgemale saab, seda rahulolevam on. Kuidas saaks teda sellest harjumusest ära harjutada? Olen ka karistada püüdnud, ei mõju, nii kui selja pöörad, jälle platsis. Ja veel küsimus, kuidas saaks kassi õpetada kraapima kraapimispuud, mitte mööblit? Olen meelitanud palderjaniga, selle ta lakub ära ja mõnuleb pärast, võtnud ta kätte ja tema käppadega näidanud, mida ja kus tegema peab - ei mõju,» küsib kassiomanik.

Vastab Marion Maksimov  Kasside Turvakodust.

Kassidel on ilmselt loomuses turnida ja ilmselt looma võttes peab arvestama looma võimalike iseärasustega. Kass on üsna raskestikasvatatav tegelane ja sellepärast on vahel lihtsam ennast tema järgi sättida. Ehk on võimalik talle võimaldada mingi kapipealne, kus ta tohib käia. Enda kassidele tegin ukse peale riiuli, kuhu külmkapilt hüpata saab. Väga populaarne koht meil.
Kui aga ikka üldse pole võimalik ja kass ajab riiulitelt asju maha, korraldades nõnda palju segadust, siis peab lihtsalt järjekindlalt keelama. Abiks ehk veeprits ja ähvardav kõššš.

Kui isegi palderjaniga kratsipuud ei taha kratsida, siis oleks variant pidev küünte lõikus. On olemas ka selliseid kratsiplaate, mida saab kinnitada mööblile. Kohta, kus loom kratsima on harjunud. Osa on isegi sellised, mis painduvad ja saab 90 kraadi alla panna. Soovitan lapata välismaiseid lemmikloomatarbeid pakkuvaid internetilehti. Leiate ehk mingi lahenduse.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles