Üleskutse sotsiaalvõrgustikus: osta Ukraina tooteid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas Krimmis toodetakse konjaktit ja veini.
Ukrainas Krimmis toodetakse konjaktit ja veini. Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustikus levib üleskutse «Ostke Ukraina Tooteid», millega innustatakse majanduslikes raskustes Ukrainat kas või sümboolselt toetama ja sealt pärit tooteid tarbima.

Mõnedes poodides on Ukraina tooteid juba esile tõstetud ning seda on plaanis süstemaatiliselt rakendada, vahendab ERR raadiouudiseid.

«Meie mõte on selles, et oleks tore toetada mitte ainult sõnadega Ukrainat, vaid praegusel hetkel, kui Ukraina on enda jaoks valinud väga selgelt Euroopa Liidu väärtused ja Euroopa turuga ühinemise, annaksime ka omalt poolt väikese panuse ja eelistaks kas või mõnda aega Ukraina tooteid,» selgitas MTÜ Ukraina Euroopa Integratsiooni ja Arengu Edendamise keskuse juht Jaanika Merilo. Ta märkis, et Ukrainas on näiteks väga head kommid, veinid ning konjakid.

Jaanuari andmetel moodustas import Venemaalt kogu Eesti impordist viis protsenti, Ukraina osa jäi alla poole protsendi ning impordimahud on eelmise aasta jaanuariga võrreldes mõlemast riigist oluliselt vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles