Ema ei pea oma puudega lapse elustamist õigeks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: SCANPIX

«Meditsiin aitab elule, kuid kes aitab edasi elada?» küsib üheksa-aastase sügava puudega Eliise ema.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi tänavuse kampaania «Unistuste puhkus» reklaamnäona paljudele tuttav Eliise sündis üheksa aasta eest enneaegsena, kaaludes vaid 490 grammi ja ta aju ei olnud välja arenenud, kirjutab Õhtuleht

Tagantjärele sai tüdruku ema Margit teada, et kui Eliise oli üheksa päeva vana, tabas teda kliiniline surm ning beebit tuli elustada.

«Elustada poolekilost loodet, kes on vaid 19 sentimeetrit pikk – milleks?» küsib Margit, lisades, et ta ei pea seda kõige õigemaks. Tegelikult möödus kogu Eliise esimene eluaasta nagu noateral, elu ja surma piiril.

Margiti sõnul ei saa oletada, mis oleks temast ühel või teisel juhul saanud, kuid ta on kindel: kui Pöial-Liisi mõõtu Eliise oleks siis surnud, oleks noored vanemad lapse kaotusest varem või hiljem üle saanud ning neil oleks sündinud teine, terve laps.

Kuigi naine on aastate jooksul pidanud läbi tegema tõsiseid katsumusi, on tal nüüd jõudu nii palju, et on asunud koos Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondiga looma puuetega laste hoiukodu Pärnusse, et ta ei peaks oma last saatma kodust kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles