Rongisõitjate arv kasvas tänu elektrirongidele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijate arv veebruaris.
Reisijate arv veebruaris. Illustratsioon: Allikas: Elron

Rongisõitjate arv tänavu veebruaris kasvas mullusega võrreldes 40 protsenti. Reisijate arvu liinide kaupa vaadates torkab silma, et elektrirongiga sõitjate arvu kasv oli diiselrongidega võrreldes märksa suurem.

Elroni rongidega sõitis veebruaris üle 390 000 inimese, mis on 40 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil, teatas rongifirma. Elroni piletitulu oli veebruaris 640 000 eurot, mis on 45 protsenti enam kui möödunud aastal samal ajal.

Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul tuli neile üllatusena Tartu-Koidula liini kasutajate arvu mitmekordistumine.

«Seal on nii vähe reisijaid, et mõnegi inimese sõiduharjumuste muutus tõstab seda protsenti,» selgitas Elroni turundusjuht Norbert Kaareste. Ta lisas, et tegu oli liiniga, mille jätkamine oli küsimärgi all.

«Aga nüüd oleme lootusrikkad Põlvamaa osas, sest see on hea Tartusse töölekäimise rong. Kui neid kasutajaid tuleb juurde, siis võib-olla paneme kahevagunilise asemel käima neljavagunilise,» rääkis Kaareste.

Oodatust tagasihoidlikumaks jäi Ossipi sõnul aga rongireisijate arvu kasv Tallinna-Narva liinil. «Tegelikult on seal selline kontingent, kes võiks sõita, aga nad on vahepeal rongist võõrutatud. Usun, et suudame nad panna taas rongi kasutama,» oli ta veendunud.

Lisaks teada-tuntud tipptundidele ehk kella kaheksaks Tallinna või Tartusse ja kella viiest sealt ära, näitab reisijatestatistika, et uueks tippajaks on muutnud kell kaks päeval. Seda Kaareste sõnul nii elektrirongides kui ka Tartu ja Viljandi liinil.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles