Kas kallim pesurest on vastupidavam?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vileda Viva Dry Multiflex. Plussid: võtab vähe ruumi, stabiilne. Mõõdud avatuna: 66 x 61 x 140 cm.  Miinused: kõrgem hind – 65 eurot, soodus 35,99 eurot (K-Rauta). Ei mahuta väga suurt pesu.
Vileda Viva Dry Multiflex. Plussid: võtab vähe ruumi, stabiilne. Mõõdud avatuna: 66 x 61 x 140 cm. Miinused: kõrgem hind – 65 eurot, soodus 35,99 eurot (K-Rauta). Ei mahuta väga suurt pesu. Foto: Peeter Langovits

Pesukuivatusrest pole mitte just kõige meeldivam sisekujunduselement, kuid väga oluline abimees paljudes majapidamistes. Nii leiab poodidest tohutult palju erinevaid reste, millel on mitmekordne hinnavahe.

Sageli lagunevad vaatamiseks välja pandud pesukuivatusrestid juba poes – mõnel on puudu oluline jupp, teine on kõver ja kõigub. Kas kallim pesurest on vastupidavam?

Sisustuspoe Jysk vahetusevanem Birgit Paabo tõi välja, et kõige tavalisemate pesurestide probleem on see, et kuivatustraadid tulevad liigendustest lahti või murduvad pesukoorma all. «Pesurest väsib ära ja siis ei ole sellega enam midagi teha,» nentis Paabo, kelle sõnul ei ole kahjuks paljudele restidele märgitud, kui palju pesu need kannatavad. «Kui voodipesusid kuivatada, siis ei tohiks neid panna ühele nöörile, vaid üle kahe-kolme. Siis on raskus paremini jaotunud ja õhk käib rohkem läbi,» lisas Paabo.

Kõige rohkem ostetakse Jyskist 17 eurot maksvat klassikalist lahtikäivate tiibadega resti. 34,99 eurot maksev paksem rest võib esmapilgul tunduda vastupidavam, kuid sellega on Jyski klientidel olnud kõige rohkem probleeme. «Fikseerimiseks mõeldud plastmassist osad on purunenud ja ära kadunud ning siis ei ole restiga enam midagi teha. Mõnikord on mõra tulnud sisse transpordi käigus,» tõdes Paabo.

E-kaubamaja DLB müügijuhi Arturas Kšiveci sõnul on kõige vastupidavamad seni olnud firma Leifheit Pegasuse seeria kuivatusrestid. Need on valmistatud terasest ja plastist, peal on kaitsev emailkiht. Lisaks on restidel spetsiaalsed aasad riidepuudele ning sokkidele. Säärase vastupidavama pesuresti hind võib ulatuda üle 70 euro. Kšivec soovitab vältida reste, mis koosnevad suuresti plastist või puidust.

K-Rauta klientide seas on populaarsust kogunud hoopiski uutmoodi püstine pesurest, mis võtab vähem ruumi, on stabiilsem ja vastupidavam. «Selle mahutab ka vannituppa, ja kui on põrandaküte, siis kuivab pesu hästi,» kinnitas K-Rauta klienditeenindaja Ingrid Lorents.

Uudistoode on ka elektriline pesurest. «Kui kütteperiood lõppeb, hoiab see toas kindlasti õhu soojemana ja niiskust ei ole nii palju,» arvas Lorents.

Duschy. Plussid: elektriline pesurest, vastupidav. Miinused: pole teada, kui palju kannab, veidi kõrgem hind – 53 eurot, soodushind 44,95 (K-Rauta). Foto: Peeter Langovits

Toro Vingi. Plussid: metallist pesurest, avatav mõlemale poole, väiksed konksud sokkide kuivatamiseks. Jalgadel on plastmassist kinnitused. Vastupidavam. Miinused: veidi vähem kuivatuspinda (16 m). Kõrgem hind – 32,99 (K-Rauta). Foto: Peeter Langovits

Klassikaline pesurest. Plussid: madal hind – 8,99 (K-Rauta soodus), 17 eurot (Jysk), kannatab 17 kg. Miinused: võtab ruumi, nõrgad pesutraadid ja ühenduskohad, ebastabiilne, võib roostetada. Foto: Peeter Langovits

Sunsea kuivatusrest. Plussid: restil tugevamad kinnituskohad. Miinused: kõrgem hind (34,99 Jysk), tülikas kokku panna, plastist fiksaatorid kipuvad katki minema. Foto: Tiina Kaukvere

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles