Töökuulutus: töötuid jutule ei võeta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus keelas töötutel kandideerimise.
Töökuulutus keelas töötutel kandideerimise. Foto: SCANPIX

Kuu alguses avaldas USAs tegutsev personalifirma Sony Ericssoni palvel töökuulutuse, kus märgiti, et töötuid jutule ei võeta.

Sony Ericsson avab juulis Atlantas oma uue peakorteri ja otsis sellega seoses ka uusi töötajaid, muu hulgas oli firmal vaja turundus- ja avalike suhete juhti. Sellest kohast teavitav kuulutus tekitas aga hulga meediakära märkusega, et töötute kandideerimisi ei võeta isegi kaalumisele, vahendas Arizona Daily Star.

Sony Ericssoni nimel kuulutuse koostanud ja avaldanud personalifirma The Peoples Place töötaja avaldas pressile, et sarnane tingimus on kasvavaks trendiks – üha enam tööandjaid soovib kandidaatide nimekirjas näha just nii-öelda passiivseid tööotsijaid. Passiivsete tööotsijate hulka loetakse inimesed, kellel on töökoht olemas ja kes ei otsi aktiivselt uut tööd, kuid oleksid siiski valmis kohta vahetama.

Pärast meedia tähelepanu muutis personalifirma kuulutuse sõnastust. Uues versioonis oli seatud tingimus, et kandidaat peab töötama turunduse alal mõnes tarbeelektroonikat tootvas ettevõttes.

Sony Ericssoni esindaja Stacy Doster nimetas nii kuulutuse esialgset kui ka parandatud sõnastust arusaamatuseks. Nendepoolne soov oli olnud vaid, et kuulutus jõuaks ka nende potentsiaalsete inimesteni, kes on praegu hõivatud.

Töötutel Sony Ericsson kandideerimist ära ei keelanud, kinnitas Doster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles