Soomlased hakkasid tootma nutikat ukselukku

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idolo uus lukusüsteem.
Idolo uus lukusüsteem. Foto: Fragment kodulehest

Soome firma Idolo töötas välja võtmeta ukseluku, mis avaneb sõrmejälje tuvastamise järgselt, kuid ei vaja elektrit, nagu teised biomeetrilised lukud.

Seni sõrmejälje tuvastusel põhinenud lukud sõltusid elektrist, kirjutab Yle. Poris asuva Idolo firma lukk seda aga ei vaja.

«Suurim väljakutse on ühendada mehaanika koos sõrmejälgede tuvastamisega ning tagada nende turvalisus. Süsteem asub ukse sees, nii et sellega ei saa väljast manipuleerida,» rääkis Rami Kivistö Idolost. Sõrmejälje tuvastamiseks kasutatakse seadet, mis loob sellest 3D mudeli. «See tuvastab ka, kas sõrm on ehtne ehk sisse ei saa sõrmejälje fotoga või maha raiutud sõrmega,» rääkis ta. Ukselukku saab programeerida tuvastama kuni 250 sõrmejälge.

«Me oleme selle loonud tavalise pere vajadusi arvestades,» rääkis Kivistö. Biomeetriline lukk hakkab maksma u 1000 eurot.

Luku on heaks kiitnud kindlustusfirmad, ainult ettevõtete välisukse mudelile soovitatakse jätta ruumi tavalise võtme jaoks, kodumudelile seda vaja pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles