Lugeja küsib: mida arvab loomaarst kasside toortoitmisest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid vajavad toortoitu.
Kassid vajavad toortoitu. Foto: Liis Treimann

«Mida te arvate kasside toortoitmisest? Vaata http://hoolesild.ee/wordpress/kasside-toitmine/ » küsib murelik kassiomanik.

Vastab loomaarst  Ain Erkmaa Tartu Raatuse tn. Loomakliinikust.

Kõik see jutt kasside toitumise kohta on õige. Suur risk kasside tervisele tekib eelkõige odavate n.ö. säästutoitudega toitmisel, kus on tõesti kasutatud taimset valku, kuna see on odav ,ja samuti palju süsivesikuid. Korralikud, kvaliteetset toorainet ja pidevalt uuenevaid teadusuuringuid arvestavad n.ö. kliinikusarjad on liikunud pidevalt sinna suunas, et tõsta loomse valgu ja kaotada kassidele kasutu taimse valgu osakaalu.

Paraku muudab see sellise toidu poodides müüdavate toitudega võrreldes kordi kallimaks ja enamus inimesi otsustabki lihtsalt hinna järgi. Samuti töötavad hästi pidevad ja visuaalselt nauditavad reklaamikampaaniad, kvaliteettoitu tutvustab loomaarst igale kliendile individuaalselt. Kui me oma kassile hiiri ja linde serveerida ei saa, siis ainult tükikese tailihaga me tema ninaesist ka ära ei kata (lihas lihtsalt pole kõiki neid aineid, mis nahas, luudes, sooltes, ajukoes jne). Seega saame oma kassidele valida kvaliteetse ja soodsa kuivtoidu vahel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles