Tele2 ummistas klientide postkastid venekeelse reklaamiga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 klientide postkasti jõudis venekeelne reklaam.
Tele2 klientide postkasti jõudis venekeelne reklaam. Foto: Tele2 Facebooki lehekülg

21. märtsil avastasid varem eestikeelse suhtlusega harjunud Tele2 kliendid postkastist üllatusega venekeelse reklaami. Ettevõte palus inimliku eksituse tõttu vabandust ja saatis välja ka õige versiooni.

«Endalegi üllatuseks sain täna e-mailile Tele2 venekeelse reklaamteksti. Kusjuures ei minu ees- ega ka perekonnanimi ei luba mingil kujul arvata, et tegu ei ole eesti rahvusest inimesega! Kas Tele2 arvab tõesti juba, et Eesti ongi okupeeritud?» pahandas üks klient avalikult. Ka ettevõtte Facebooki lehele tehti samateemaline postitus.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt kinnitas, et firma on sellest veast teadlikud. Uurimise käigus selgus tema sõnul, et tegemist oli inimliku eksitusega andmebaasi töötlemisel.

«Kinnitame, et nende klientide, kes said ekslikult venekeelse pakkumise, suhtluskeeleks on endiselt eesti keel ja edaspidi saavad nad Tele2 pakkumised ikka eesti keeles,» märkis Saarvelt. Eile saadeti nendele klientidele ka vabanduskiri ning õige pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles