Vigastatud lemmikloomade toetuseks loodi fond

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundikoer Rex.
Hundikoer Rex. Foto: Varjupaikade MTÜ

Varjupaikade MTÜ lõi vigastatud lemmikloomade toetuseks fondi, mille eesmärk on olla toeks varjupaigast võetud loomade omanikele, kelle lemmik vajab arstiabi, kuid kellel rahalised võimalused ei võimalda seda.

Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul satub varjupaikadesse päris palju loomi, kelle omanik on sunnitud alla andma, kui selgub raviarve suurus. «Selle fondi loomisega saame aidata kaasa sellele, et lemmik saaks jääda armastavasse koju ka siis, kui ta vajab ravi, mille jaoks perel ei pruugi raha olla,» rääkis Priks.

Fondi idee tekkis Varjupaikade MTÜ meeskonnal seoses ühe juhtumiga, kus Pärnu maakonnas elava Kaimo 6-aastane hundikoer Rex üle kivihunniku joostes raske jalatrauma sai. Diagnoosiks oli tagumise jala põlve ristsideme täielik rebend ning operatsiooni hinnaks oli umbes 1000 eurot.

Pärnu Varjupaiga juhataja Mari Hagi rääkis, et Kaimo, kes oli jäänud töötuks ja kelle sissetulek oli 170 eurot, tuli pisarates nende juurde. Hagi sõnul oli peremees sisuliselt juba lootuse kaotanud. «Tal oli olnud ehitusmehena maakonnakeskusest kaugel elades keeruline uut tööd leida ja operatsiooni eest makstav summa oli tema jaoks peadpööritavalt suur. Ja kuna tal ei olnud piisavat sissetulekut, siis ei antud talle ka laenu,» kirjeldas Hagi kohtumist Kaimoga.

Koostöös Varjupaikade MTÜ-ga pöörduti sotsiaalmeedias loomasõprade poole, kelle heatahtlikkuse toel koguti kokku üle 4500 euro.

Priks sõnas, et see lugu läks varjupaiga sõpradele hinge ning omapoolse annetuse saatis MTÜ  kaudu tervelt 471 inimest. Peale 11. märtsil toimunud operatsiooni on Rex kenasti taastumas.

«Kuna annetused ületasid meie ootuseid ja Rexi operatsiooniks vajamineva rahasumma, otsustasime allesjäänud 3500 euro toel panna alus fondile, et ka teised hättasattunud varjupaigast võetud looma omanikud, kes näitavad üles samasugust pühendumust nagu Kaimo, saaksid vajadusel oma loomale ravi võimaldada,» selgitas Priks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles