Lennupiletite hinnad muutuvad üha odavamaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi suur reisilennuk Airbus A340.
Finnairi suur reisilennuk Airbus A340. Foto: Andres Haabu

Karm konkurents lennunduses on kaasa toonud selle, et lennud välisriikidesse on kümne aasta jooksul muutunud tublisti odavamaks, kinnitab Soome statistika.

Soome statistikaameti uuring kinnitab, et lennupiletite hinnad on viimase kümne aasta jooksul muutunud veerandi võrra odavamaks, kirjutab Yle.

Tempere Tehnikaülikooli professor Jorma Mäntynen kinnitas, et karm konkurents hoiab hinnad all. Samuti on hinnad alla toonud odavlennufirmad.

Samas ei käi see siseriiklike lendude kohta, kus selline konkurents puudub. Soomes on siselennud muutunud kallimaks. Näiteks Oulu-Helsingi liinil lendab kaks lennufirmat. Alati kui liinile tuleb uus operaator, siis langeb veidi hind ja tõuseb reisijate arv. Kui üks lennufirma domineerib, siis on ka hinnad kõrgemad ja reisijaid vähem.

Mäntynen tõi välja, et lennufirmad on püüdnud kärpida igalt poolt, kust võimalik ning tema hinnangul on käes piir. Hindade langemine ei saa kesta igavesti.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles