Uuring: arste motiveerivad käsi pesema patsiendid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsi tuleb pesta hoolega.
Käsi tuleb pesta hoolega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Arstid on rohkem motiveeritumad käsi pesema, kui nad teavad, et patsiendid hoiavad nende hügieeniharjumustel silma peal, selgus hiljutisest uuringust.

Ühes Kanada haiglas läbi viidud uuringu kohaselt paneb patsientide kohalolek arste rohkem käsi pesema, vahendab Huffington Post.

Uuring viidi läbi 2012. aasta augustist kuni 2013. aasta juunini. Uuringus osalenud vabatahtlikele anti spetsiaalsed uuringu tarbeks koostatud kaardid, kuhu nad said märkmeid teha.

Neil paluti jälgida tervishoiutöötajate käepesemisharjumusi haigla külastuse käigus. Arstid, õed ja teised haiglatöötajad olid sellest teadlikud.

Uuringu lõppedes selgus, et 96,8 protsenti tervishoiutöötajatest pesi selle aja jooksul käsi. 58 protsenti tervishoiutöötajaist väitis, et nad muutsid oma kätepesuharjumusi. 88% tunnistas, et patsientide kohalolek motiveeris neid käsi pesema.

Samuti väitsid tervishoiutöötajad, et see programm innustas neid patsientidega rohkem nakkuste teemal vestlema.

Hiljutine raport näitas, et umbes üks patsient 25st on saanud haiglas mõne nakkuse.

Ühest varasemast uuringust selgus, et arstid ei mõtle käte pesemisel enda peale, vaid teevad seda pigem patsientide heaolu nimel.

Mõnes Kanada haiglas on koguni spetsiaalsed süsteemid, mis jälgivad, kas arstid ikka pesevad käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles