Reisikindlustus ei kata rahutuste ja streikidega seotud kahjusid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad lennujaamas.
Reisijad lennujaamas. Foto: SCANPIX

ERGO Insurance SE juhib tähelepanu, et reisikindlustus ei kata rahutuste ja lennustreikidega seonduvaid kahjusid.

Seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses, soovitab välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida reisimist ka sealsetesse turismikuurortidesse. Sama soovitab ka ERGO Insurance SE, kes juhib tähelepanu, et reisikindlustus ei hüvita rahutustega seonduvaid kahjusid.

ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul tuleb turvalisuse huvides enne riskipiirkondadesse reisimist väga tõsiselt järele mõelda.

«Rahutuste korral võivad jõudude vahekorrad muutuda väga kiiresti ja on võimatu tagada turistide täielikku turvalisust,» ütles Lepvalts. «Ka kindlustustingimused on koostatud stabiilseid olusid silmas pidades, seepärast ei hõlma reisikindlustus kõikvõimalikke rahutustega kaasneda võivaid kahjusid.»

Taolises olukorras on tema sõnul parim viis end ja oma peret kaitsta reisi ära jättes.

Täna pärastlõunal toimus vaatamata välisministeeriumi ohuteatele GoAdventure'i lend Hurghadasse. Reisijatel on erinevad kindlustused, sh ERGO kindlustus.

Lepvalts lisas, et reisikindlustuse tingimuste kohaselt ei kuulu hüvitamisele ka lennufirmade streigiga seotud kahjud.

Nimelt on Lufthansa teatanud 2.–4. aprillini vältavast kolmepäevasest streigist, mis mõjutab ka Tallinn-Frankfurdi liini reisijaid. ERGO Insurance SE soovitab kõigil reisijail võtta ühendust Lufthansa või oma reisikorraldajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles