GoAdventure Egiptuse reise ei tühista: olukord on rahulik

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikh.
Sharm el-Sheikh. Foto: Erik Rosenthal

Kui reisikorraldajad Novatours ja Tez Tour tühistasid kõik aprilli Egiptuse väljumised ja plaanivad selle nädala jooksul puhkajad koju tagasi tuua, siis reisikorraldaja GoAdventure teatas, et nende selle nädala Egiptuse reisid toimuvad plaanipäraselt.

Välisministeerium teatas esmaspäeval, et soovitab seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse Hurghadasse ja Sharm el-Sheikhi.

GoAdventure teatas, et hetkel on nende töötajad Hurgadas ja Sharm el-Sheikhis kohapeal olukorda hindamas ning kontrollitud andmete põhjal on olukord kohapeal rahulik.

Seega on sel nädalal toimuvad Egiptuse puhkusereisid jõus ja väljumised toimuvad plaanipäraselt.

GoAdventure lähtub kohapealsete usaldusväärsete koostööpartnerite poolt edastatud infost, kuid võtab arvesse ka välisministeeriumi poolset hoiatust. 

Reisikorraldaja hindab olukorda ja sellest sõltuvalt teeb otsuse, kas järgnevad reisid toimuvad või mitte.

Edaspidi toimuvate või ärajäävate Egiptuse reiside kohta annab GoAdventure infot jooksvalt.

Välisministeerium toonitab aga veelkord, et kõige olulisem on tagada reisijate turvalisus. «Seni kui ohutase püsib kõrgena, soovitame ohutuse eesmärgil vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse,» ütles ministeeriumi pressispetsialist Helena Nõmmik.

«Välisministeerium saab anda soovituse, aga mitte kedagi keelata,» lisas ta.

Eesti saatkond Kairos jälgib pidevalt olukorda ning on vajadusel valmis abi osutama. Ministeerium soovitab enne reisi tutvuda välisministeeriumi kodulehel oleva reisiinfoga ning kohalike ametivõimude ja meediakanalite poolt edastatava infoga.

Ministeerium soovitab ka kõigil oma reis välisministeeriumis registreerida. Ainult sel juhul saab ministeerium koheselt ühendust võtta piirkonnas viibijatega konsulaarabi pakkumiseks.

Enne reisile minekut võiks end registreerida välisministeeriumi kodulehel või mobiilirakenduse Reisi Targalt vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles