Tuntud moepood eiras ohutusnõudeid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupmehed on tuleviku osas mõõdukalt optimistlikud.
Kaupmehed on tuleviku osas mõõdukalt optimistlikud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärast juurdeehituse tegemist seati Rocca al Mare kaubanduskeskuses asuva Reserved riidepoes evakuatsioonitee ette kaubariiulid ja stanged. Kohapeal olukorda kontrollinud päästeamet tegi selle kohta ettekirjutuse.

«Mõni aeg tagasi Rocca Al Mare kaubanduskeskuse renoveerimisel tekkis Saku suurhalli poolse avarii väljapääsu ette Reserved moeketi pood. Minu arvates ei vasta nüüd kaubanduskeskus tuleohutusnõuetele, kuna evakuatsioonitee on oluliselt takistatud esemetega – riiulid, stanged, kaup,» rääkis Tarbija24 ühendust võtnud ekspert (nimi toimetusele teada).  Ta viitas konkreetsele valitsuse määrusele. Ekspert ise on ametialaselt seotud tuleohutusega laevanduses ning seal kehtivad tema sõnul  väga ranged  tuleohutusnõuded. «Ilmselt kaubanduskeskustes on need veelgi rangemad,» arvas mees.

Neile, kes vastavaid nõudeid põhjendamatuks norimiseks peavad, selgitas ta probleemi lihtsalt ära. «Kujutage ette, mis juhtub siis, kui keskuses puhkeb tulekahju ja 500 inimest üritab hoonest kiiresti väljuda, aga uste ees on kaup,» tõi ta näite.

Tarbija24 pöördumise peale käis päästeametnik 28. märtsil olukorraga kohapeal tutvumas. Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Kirsi sõnul väga hull olukord Rocca al Mare keskuses õnneks pole. «Evakuatsioonitee oli osaliselt takistatud, aga koostati ettekirjutus selle vabastamiseks. Ettenähtud aja jooksul peab poeomanik seda ka tegema,» ütles ta.

Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo peainspektor Anneli Antsmani sõnul võib  nende eelmise aasta reidide põhjal öelda, et ligi 90 kuni 95% juhtudel fikseeriti kontrollitud kaubanduskeskustest erinevaid tuleohutusnõuete rikkumisi. Ta lisas, et esineb ka evakuatsiooniteede omavolilist sulgemist.

«Võib tunduda, et olukord kaubanduskeskustes on tuleohutusnõuete osas väga hull. Õnneks enamus rikkumisi siiski ettenähtud aja jooksul likvideeritakse,» toonitas Hirs.

Rocca al Mare keskuse kinnitusel päästeametil keskusele etteheiteid pole.  «Antud olukord oli kaupluses Reserved, mis vastutavad nende pinnal olevate evakuatsiooniteede eest,» ütles keskuse turundusjuht Kristi Seppel.

Reservedi esindaja Tarmo Põikliku sõnul leidis päästeamet, et evakuatsiooniteel asub kaup.

«Vaatasime üle kaupluse alusplaani ning tagasime pinnal asuva mööbli ning toodete nõuetekohase paiknemise,» rääkis Põiklik. Ta lisas, et varasem kokkupuude samateemaliste päästeameti ettekirjutustega poel puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles