Paet: Egiptuse kuurortides pole soe ja rahulik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse tuntud kuurort Sharm el Sheik.
Egiptuse tuntud kuurort Sharm el Sheik. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet soovitas Eesti inimestel lähtuda kainest mõistusest ning mitte uskuda kohapealsete puhkajate väiteid soojast ja rahulikust piirkonnast.

Paet põhjendas valitsuse pressikonverentsil, miks otsustas välisministeerium esmaspäeval tõsta Egiptuse ohuhinnangut ja anda soovitus Egiptusse mitte reisida. «Sellised soovitused põhinevad põhjalikul infol ja analüüsil. Oleme saanud teavet, et olukod Egiptuses, eriti Punase mere ümbruses ja Siinai poolsaarel on muutunud ohtlikuks. See, mis toimub, on hoogustuv islamiäärmuslaste võitlus Egiptuse praeguse valitsuse vastu. Eriti edukad on islamiäärmuslased oma tegevuses olnud Siinai poolsaarel, kus on selle aasta alguses ka turistid olnud sihtmärgiks ja on teada, et osade võitlejate jaoks ongi turismitööstus saanud omaette sihtmärgiks,» rääkis Paet.

«Muidugi me võime eeldada, et Egiptuse julgeolekujõud suudavad kuurortides rünnakutega toime tulla, seni on mitu pommirünnakut kuurortides ära hoitud. Samas turistide liikumine väljaspool kuurorte on selgelt ohustatud. Rünnakuoht on suur kõikjal Egiptuses, iga päev tuleb teateid uutest rünnakutest, eilegi näiteks ülikoolilinnakus,» lisas Paet.

«Seetõttu kõik need emotsionaalsed ütlused, kuidas kõik on nii soe ja rahulik... paraku on hetkeolukord, aga terrorismi oht on selgelt ka kuurortides kasvanud.»

Paet lisas, et lisaks Eestile on Euroopa 28 riigist veel 22 teinud samal tasemel reisihoiatuse Egiptusse mitte reisimise kohta.

Välisminister ütles, et kontrollis isegi Sharm el Sheikhi lennujaamas toimuvat ning nägi, et seal maandusid mitmed Venemaa lennukid, samuti mõned briti omad. «Eks see ole igaühe enda asi, kui palju neist hoiatustest kinni peetakse, keelata me kedagi ei saa, aga terve mõistuse osakaal võiks olla päris suur,» soovitas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles