Hot.ee viimased päevad on käes

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni portaali suhtlus.ee kuvatõmmis.
Elioni portaali suhtlus.ee kuvatõmmis. Foto: suhtlus.ee

Elion tuli välja uue keskkonnaga suhtlus.ee, mis peaks asendama senist veebikeskkonda hot.ee. Senist keskkonda üleöö ei suleta.

«Oleme õppinud nutiTV valusast kogemust ja mingit jõuga üleminekut ei tule,» rääkis Elioni avalike suhete juht Marek Unt. Suhtlus.ee keskkonna tutvustamisel ütles ta, et hot.ee suletakse siis, kui enamus selle kasutajaid on kolinud üle suhtlus.ee portaali. Kas enamus tähendab 51 protsenti, Elioni esindajad ei täpsustanud. «Senised keskkonnad jäävad toimima ja sulgemise kuupäevi kivisse raiutud ei ole. Sellest räägime alles siis, kui näeme, et kasutajad on uue keskkonna piisavalt omaks võtnud,» lubas Unt. Ta lisas, et sel aastal hot.ee-d ilmselt ei suleta.

Elioni ärijuhi Kaspar Korjuse sõnul hot.ee säilib senisel kujul, mingeid arendusi seal enam ei tehta. Hot.ee aktiivseid kasutajaid on umbes 120 000, neti.ee ja online.ee kasutajaid on kokku umbes 7000.

Korjuse sõnul peaks suhtlus.ee asendama nii eraklientidele mõeldud hot.ee keskkonda kui ka äriklientide veebipostkasti. Uues portaalis on eraklientidel e-kirjade jaoks 1GB vaba ruumi, mida on 100 korda rohkem kui oli hot.ee-s. Elioni kodulehemajutuse ja e-posti klient saab luua piiramatu arvu postkaste, mille mahupiirang on 10GB.

Neile hot.ee kasutajatele, kes pelgavad, et nad peavad nüüd hakkama kasutama ainult aadressi suhtlus.ee, kinnitas Korjuse, et kõik Elioni poolt varem pakutud aadressid nagu hot.ee, online.ee või neti.ee jäävad alles. Keskkonnas on võimalik e-kirju lugeda ka ilma uut aadressi registreerimata. Nii näiteks saab hot.ee kasutaja esmakordselt Suhtlus.ee keskkonda sisse logides oma hot.ee postikasti sisu juba uuesti keskkonnast vaadata. Ka uut e-posti aadressi on erakliendil võimalik luua lõpuga @suhtlus.ee, @hot.ee, @online.ee või @neti.ee. Uusi ettevõtte e-posti aadresse saavad Suhtlus.ee-s luua ka ärikliendid, kes on Elioni kodulehemajutuse ja e-posti kliendid.

Korjuse sõnul võib uue portaali nimi suhtlus.ee tekitada inimestes teatud küsimusi oma kahemõttelisusega, kuid sama mitmetähenduslik on ka hot.ee.

Eraisiku jaos on suhtlus.ee kasutamine tasuta, kuid seal näidatakse reklaami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles