Windows XP aeg saigi läbi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows XP saab ajalooks.
Windows XP saab ajalooks. Foto: AFP/SCANPIX

Alates tänasest, 8. aprillist ei ole tuntud operatsioonisüsteemi Windows XP tehniline abi ega arvutit kaitsvad automaatsed värskendused enam saadaval.

Operatsioonisüsteem Windows XP lasti välja 25. oktoobril 2001 ning see sai tänu oma lihtsusele kiiresti populaarseks. Baltikumi Windows tootejuhi Andres Sireli sõnul kasutab avaliku veebiliikluse statistika kohaselt seda süsteemi veel ligi 15 protsenti Eesti arvutikasutajatest.

Alates 8. aprillist ei paku Microsoft enam ka programmi Microsoft Security Essentials allalaadimisvõimalust Windows XP-s. Kui Microsoft Security Essentials on juba installitud, saab ka edaspidi piiratud aja jooksul ründevaravastaste signatuuride värskendusi, kuid see ei tähenda, et teie arvuti oleks kaitstud, kuna Microsoft ei paku enam arvuti kaitsmiseks turbevärskendusi.
Kui Windows XP kasutamist jätkatakse pärast toe lõppu, siis arvuti küll töötab, kuid võib olla turbeohtude ja viiruste suhtes haavatavam. Kuna aina suurem osa tark- ja riistvaratootjaid optimeerivad jätkuvalt uuemate Windowsi versioonide jaoks, võite kokku puutuda üha rohkemate rakenduste ja seadmetega, mis ei tööta Windows XP-ga.

«Kaks peamist soovitust turvalisuse tagamiseks on uue modernse arvuti soetamine või olemasoleva arvuti opsüsteemi värskendamine uusimale versioonile Windows 8.1,» soovitas Sirel senistele Windows XP kasutajatele.

Vanast arvutist andmete ületoomiseks on Microsoft koostöös Laplinkiga välja töötanud tasuta tööriista PCmover Express, mis võimaldab Windows XP arvutist andmeid mugavalt uude arvutisse kopeerida www.windowsxp.com Käepärane viis andmete säilitamiseks on ka 7GB tasuta kettaruumi pakkuv www.OneDrive.com pilveteenus. OneDrive abil saab andmeid brauseri kaudu otse kopeerida pilveteenusesse ja hiljem alla salvestada või hoidagi neid otse pilves.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles