Põllumeeste pimetestil selgitati välja parim leib

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivapäts.
Leivapäts. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Mitusada teraviljakasvatajat valisid täna välja põllumehe lemmikleiva 2014. Seekord valisid põllumehed oma lemmiku üheksa erineva Eesti leivatööstuse leiva hulgast.

Paide kultuurikeskuses toimunud Põllumajandus-Kaubanduskoja teraviljafoorumil korraldati pimetest, kus osutus põllumeeste lemmikuks Karja Rukkileib.

Võiduleiba valmistab Saaremaal asuv ettevõtte OÜ Karja Pagariäri. See on naturaalselt kääritatud juuretisega tume vormileib rukkitäisterajahust ja rukkipüülist, mis ei sisalda nisujahu.

Juba alates 2008. aastast tootmises olnud Karja Rukkileib on aastate jooksul tõusnud Karja Pagariäri üheks enammüüdud leivaks.

Kahel varasemal aastal on põllumehe lemmikleivaks valitud Poodiumi käsitööleib.

Teraviljakasvatajaid, jahutootjaid ja leivatööstusi ühendav Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda soovib selle konkursiga väärtustada Eesti leiba ja kohalikku rukkikasvatust ning öelda kõikidele Eesti tarbijatele: «Jätku leiba!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles