Swedbanki töö oli pool tundi halvatud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki sularahaautomaat.
Swedbanki sularahaautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna keskpäeval oli pooleks tunniks häiritud Swedbanki töö, ei töötanud netipank, sularahaautomaadid, kaardimakseterminalid ja mobiilimakse.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivase sõnul sai pank teate, et kogu Eestis ei saa nende sularahaautomaatidest raha võtta, ka ei tööta kaardimakseterminalid. Samuti ei saanud kasutada netipanka ega mobiilimakseid. Rike kestis  pool tundi. Kell 13.18 kinnitas pangaesindaja, et rike on likvideeritud.

Panga teatel oli tõenäoliselt tegemist võrguprobleemiga ja esialgsetel andmetel  puudutas  ainult Eestit.

Stockmannis käinud külastaja sõnul oli seal l suur segadus, inimesed ei saanud maksta, ka pole neil võimalust poes asuvat sularahaautomaati kasutada. Lisaks lõunasele tipptunnile oli poes ka arvukalt hulludele päevadele tulnud inimesi.

SEB panga kommunikatsioonijuhi Evelin Allase kinnitusel nende pangakaardid ja sularahaautomaadid töötasid.

Allas aga selgitas, et näiteks Stockmannis on kõik kaardimakseterminalid Swedbanki omad ning seetõttu ei saanud seal rikke ajal kaardiga maksta ka teiste pankade kliendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles