Soomlastel pole enam mõtet Eestisse hulludele päevadele tulla

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmannis käivad järjekordsed hullud päevad.
Stockmannis käivad järjekordsed hullud päevad. Foto: Mihkel Maripuu

Täpselt samal ajal, kui Tallinna Stockmannis käib hullude päevade trall, toimub kampaania ka Soomes – hindu kataloogist vaadates näivad need väikeste eranditega enamjaolt kattuvat.

Elektroonika osas ei torganud kataloogides silma ühtegi erinevust. Nii maksab näiteks Philipsi Smart LED-teler mõlemas riigis ühtemoodi 299 eurot. Ühes hinnas olid ka Stadleri röster, veekeetja ja espressomasin – vastavalt 64,90 ning 149 eurot. Sharpi teleri saab mõlemas kohas kätte 999 ning Samsung Smart-TV 599 euroga.

Maci 27-tollist lauaarvutit müüdi 1690 euroga, iPad mini eest pidi välja käima 369 ja Pancode HD auto videokaamera eest 59,90 eurot.

Sama seis oli riietega. Naiste Desiguali kleit maksab mõlemas riigis 49,90, Cristelle & Co tuunika 29,90 ja Henry Lloidi kootud kleit 74,90 eurot. Ka Noomi kudum ja seelik olid mõlemal pool lahte täpselt sama hinnaga. Hinnasilt kattus ka Triumphi push-up-rinnahoidjal ja aluspükstel (21,90 ja 12,90 eurot).

Samu kosmeetikatooteid müüdi mõlema riigi Stockmannides üsna vähe, kuid mõned näited siiski on. Näiteks Lancome´i Hypnose ripsmetušš maksis Eestis 19,90 eurot ja Soomes 22,90 eurot – hinnaerinevus on märgatav. Elizabeth Ardeni tooted olid kõik erinevates mõõtudes, mistõttu ei saa neid päris üks-ühele võrrelda.

Väikesi hinnaerinevusi esines Eesti kasuks just odavama hinnatasemega toodetes. Näiteks Globali vihmavarju eest peavad soomlased kukrut kergendama 6,90 euro eest, eestlased tervelt euro võrra vähem. Lasterõivaste valikus jäi silma Unites Colors of Benettoni kleit suurustes 100-140 cm, mis maksis Eestis 14,90 eurot, Soomes aga 15,50 eurot. Suurim hinnaerinevus oli naiste Noomi jopes: teisel pool lahte nõutakse selle eest koguni 10 eurot rohkem kui siin.

Üldjoontes tundus, et hinnavahed pole suured, kuid Soomes on valik veidi suurem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles