Noor ema: ebanormaalne, et käin täiskohaga tööl ja ikka ära ei ela!

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes teenindamine.
Poes teenindamine. Foto: SCANPIX

«See ei ole normaalne, et käid täiskohaga tööl, teed pikki tööpäevi, aga kuna palk on niivõrd väike, siis ikka ära ei ela,» ütles noor ema Kristin (26), kes töötab Lõuna-Eestis ühes riidepoes klienditeenindajana.

«Mujal Euroopas, siinsamas meie lähedal teistes riikides on nii, et inimene käib täiskohaga tööl, saab korralikku palka, millest elab vabalt ära, kasvatab lapsi ja käib veel reisidel ka,» rääkis ta Õhtulehele.

Esmaspäevast reedeni kella 9–18 ja laupäeviti kella 10–15 poes töötav Kristin otsustas suures hädas, et läheb omavalitsusse ametniku juurde ja küsib: kuidas saaks toetust, et inimväärselt elada?

«Vallast öeldi, et kuna teenin palka iga kuu, siis ei ole mulle ette nähtud toimetulekutoetust ega muid toetusi – toetused on mõeldud neile, kes näiteks mingil põhjusel ei saa tööl käia,» lisas Kristin, kes teenib 375 eurot kuus. Samas läks tal ühel talvekuul ainuüksi üürikorteri peale 330 eurot.

Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubeli sõnul peaks täiskohaga töötamine tagama küll sellise sissetuleku, et elatada minimaalsel tasemel ära end ja oma peret, ehk siis vähemalt veidike paremini, kui sotsiaalabi saades.

«Kui aga saadav töötasu on püsivalt nii väike, et pere peab iga kuu toimetulemiseks taotlema sotsiaaltoetusi, siis siin on küll koht, kus vaadata tööandjate otsa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles